Mitt underbara Alanya

Jag har varit i Alanya flertalet gånger så det kändes väldigt rätt att boka semestern dit igen när jag, Theo och mina två bästa killkompisar bestämde oss för att åka på solsemester i April.

På planet ner hade jag stora förväntningar dels för att jag älskar solen men mest för att Theo skulle få flyga och resa utomlands för första gången. Jag var dock super nervös för hur Theos skulle bete sig på flyget, mardrömsscenariot är ju en skrikande bebis som vägrar sluta skrika under flygets 4 timmar. Det får bära eller brista…

Jag hade dock väldigt tur, Theodor var en liten ängel hela vägen, drack sin välling vid start och landning och det märktes inte alls av på honom att han tyckte det var jobbigt att sitta still i så många timmar. Så har det varit varje gång vi flugit hädanefter.

Väl i Alanya hade vi det helt underbart massa god mat, sol, strandhäng, gott sällskap och en mycket lycklig liten bebis. Stranden var ju helt klart en favorit, till en början var vågorna lite läskiga men modig som han är så satt han på stranden och lät vattnet nudda hans små fötter utan att rysa till som han gjorde i början av veckan.

Sista dagen kom och jag kände mig inte alls sugen på att behöva lämna den här underbara staden men tyvärr så finns det ju alltid ett slut på allt gott.

När vi väl var tillbaka på svensk mark så kunde jag inte släppa hur underbart jag haft det nere i Alanya. Jag började googla runt för att se vilka möjligheter det fanns att få stanna i Turkiet en längre period, jag sökte på lägenheter i Alanya, möjligheterna att skaffa visum och allt vad det innebär. Jag hade väldigt svårt att hitta någon bra information om visum, det jag hittade var att det gick att ansöka på plats i Alanya. Jag fick även kontakt med en kille som var villig att hyra ut sin lägenhet ett halvår.

Det blev mitten av Maj och jag skulle åter igen åka ner till Alanya, denna semestern var dock inbokad sen länge så jag tänkte försöka förena nytta med nöje när jag var där nere. Eftersom jag var där med mina föräldrar så fick dom passa Theo medans jag åkte för att kika på lägenheten jag hittat på nätet, killens mamma skulle möta mig i lägenheten. Lägenheten var precis allt jag och Theo behövde, ett stort kök/vardagsrum, stor balkong och ett stort sovrum med 2 stora sängar. En tvåa på närmare 70 kvm. Det var när jag stod på balkongen och andades in den varma luften som jag bestämde mig för att detta skulle bli vårt hem dom närmsta 6 månaderna.

Nu sitter jag här i lägenheten i Alanya och skriver ett blogginlägg om mitt underbara Alanya. Det är nu mitten av November och tanken från början var att vi skulle stanna till början av december men eftersom både jag och Theo fått visum för 1 år så har jag bestämt mig för att vi ska stanna kvar, blir förmodligen till nästa höst. Anledningen till att jag kan stanna och bo här är ju för att jag har mammapeng, hade väldigt hög och har bara tagit hälften av varje månad vilken gör att jag kan stanna hemma med Theo i 2 år istället för 1 år.

Alanya i mitt hjärta

 

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: